Софіївський район
www.sofiiv-rn.dp.gov.ua


Вивчали та вирішували існуючі проблеми громадян голова райдержадміністрації Кисіль А.В., голова районної ради Шевцова Н.Д, заступник голови районної ради Шевченко В.І., в.о. начальника управління Пенсійного фонду України в Софіївському районі Лучинець А.І., начальник відділу Держземагенства у Софіївському районі Мацак В.А., головний державний ревізор – інспектор Криворізької центральної ОДПІ Зигало Н.О. та представники структурних підрозділів райдержадміністрації.
На зустріч у Кам’янській сільській раді прийшли 34 мешканці громади: депутати районної та сільської рад, лідери громадської думки, представники громади. Під час зустрічі були порушені наступні питання: заміна застарілих котлів у Кам’янській загальноосвітній школі I-III ступенів, порядок нарахування пенсій, визначення трудового стажу та пенсійного віку, нелегальне працевлаштування та відсутність трудового стажу для оформлення пенсії, порядок оформлення житлових субсидій, порядок надання довідок про доходи та довідок про користування земельною часткою (паєм) для оформлення субсидій, порядок призначення земельної частки (паю) учасникам АТО тощо.
Виконуючій обов’язки сільського голови Кам’янської сільської ради Кульпановій Т.В. було рекомендовано надати пропозиції до відділу житлово – комунального господарства, будівництва та інфраструктури райдержадміністрації щодо ремонту підпорядкованих доріг обласного значення на території сільської ради з метою їх подальшого подання до Служби автомобільних доріг України в Дніпропетровській області.
Щодо питання вирубки сухостою Алла Володимирівна звернулися до виконуючої обов’язки сільського голови з пропозицією взяття лісосмуг на баланс сільської ради з подальшою видачею дозволів на вирубку сухостою.
Також було підняте питання руху автотранспорту через територію пасовищ сільської ради. Кульпановій Т.В. було рекомендовано надіслати звернення в ДАІ Софіївського РВ УМВС України в Дніпропетровській області для врегулювання даного питання.
На виїзний прийом у Новоюлівській сільській раді прийшли 29 представників громади. Місцевих жителів цікавили такі питання: механізм формування бюджету сільської ради, порядок оформлення субсидій на житлово – комунальні послуги, переваги добровільного об’єднання територіальних громад, порядок встановлення та зміни меж сільської ради, порядок розрахунку орендної плати за використання земельної ділянки тощо.
Сільському голові Єфтені С.М. рекомендовано організувати звернення ініціативної групи сільської ради до відповідних органів прокуратури, Софіївського відділення Криворізької центральної ОДПІ щодо перевірки діяльності комунального підприємства «Відродження плюс».
Щодо питань озеленення, прибирання території сільської ради Алла Володимирівна звернулися до голови сільської ради з пропозицією проведення роз’яснювальної роботи серед населення з питань благоустрою території сільської ради.
Надані рекомендації сільському голові виготовити технічну документацію права власності на будівлю Новоюлівського дошкільного навчального закладу «Сонечко» та земельну ділянку під нею. Розробити проектно – кошторисну документацію за рахунок перевиконання місцевого бюджету за I півріччя 2015 року та залишку коштів на рахунку сільської ради.
Питання, що потребують детальнішого вивчення, Алла Володимирівна взяла під особистий контроль та дала доручення відповідним службам вирішити проблемні питання по суті.