www.sofiiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 25 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Софіївський район >> Новини
До уваги органів державної влади та органів місцевого самоврядування, органів внутрішніх справ, прокуратури та Служби безпеки України
Версія для друку Написати листа
Порядок та способи отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України

Доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців шляхом приєднання державного органу до договору технічного адміністратора ЄДР та підключення до системи обліку користувачів ЄДР.

Відповідно до ч. 4 ст. ст. 20 Закону, органи державної влади, органи місцевого самоврядування, суди, органи внутрішніх справ, органи прокуратури, органи Служби безпеки України та їх посадові особи безоплатно отримують відомості з ЄДР з метою здійснення ними повноважень, визначених законом, в електронній формі через веб-сайт центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, у порядку, визначеному Міністерством юстиції України.
Відповідно до п. 3 Порядку отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України, затверджений наказом Міністерства юстиції України від 31.03.2015 № 466/5, доступ органів державної влади, органів місцевого самоврядування, органів внутрішніх справ, органів прокуратури, органів Служби безпеки України та їх посадових осіб до ЄДР з метою отримання відомостей з нього в електронній формі надається на підставі договору, укладеного між таким користувачем та технічним адміністратором ЄДР шляхом приєднання користувача до договору, що розміщується на офіційному веб-сайті технічного адміністратора ЄДР.
Відповідно до п. 4 Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 31.03.2015 № 466/5, технічним адміністратором Єдиного державного реєстру є державне підприємство «Інформаційно-ресурсний центр».
Для створення облікового запису отримання відомостей державними органами необхідно виконати наступні кроки:
Ознайомитись з порядком отримання Державними органами облікових записів для доступу до безкоштовного отримання витягів та довідок з ЄДР, розміщеному на веб-сайті Технічного адміністратора (http://irc.gov.ua/ua/edr_users_do).
Направити заявку на підключення, яка є додатком до узгодженого Міністерством юстиції України договору приєднання, на адресу Державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» у паперовому вигляді або в форматі електронного документу.
Договір приєднання та заявка на підключення (додаток 1 до договору) розміщені на офіційному веб-сайті державного підприємства «Інформаційно-ресурсний центр» (http://irc.gov.ua/ua/edr_users_do).
Згідно п. 7 Порядку, користувач вживає заходів до забезпечення зберігання, запобігання несанкціонованому доступу та поширенню персональних даних фізичних осіб, отриманих згідно з цим Порядком, відповідно до законодавства.

Отримання державними органами відомостей з ЄДР в електронній формі у вигляді виписки, витягу та довідки через офіційний веб-сайт розпорядника ЄДР – Міністерства юстиції України.

Згідно п. 2 Порядку отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України, користувачі отримують відомості з ЄДР в електронній формі у вигляді виписки, витягу та довідки через офіційний веб-сайт розпорядника ЄДР – Міністерства юстиції України.
Для оформлення запиту державним органом на надання електронного витягу чи довідки (за юридичною особою, фізичною особою-підприємцем чи відокремленому підрозділу юридичної особи) на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України створено авторизований вхід для державних органів (електронна адреса:https://usr.minjust.gov.ua/ua/orderdocument).
Відповідно до п. 6 Порядку, отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України, виписки, витяги та довідки засвідчуються підписом користувача, скріпленим його печаткою (за наявності), та залишаються у відповідній справі, у зв’язку з якою здійснено пошук інформації.

Отримання державними органами відомостей з ЄДР в паперовій формі у вигляді витягу або довідки до 01 жовтня 2015 року.

Частиною другою наказу Міністерства юстиції України від 31.03.2015 № 466/5 «Про деякі питання надання відомостей зЄДР», який набув чинності 07.04.2015, встановлено, що до 01 жовтня 2015 року отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців органами державної влади, органами місцевого самоврядування, органами внутрішніх справ, органами прокуратури, органами Служби безпеки України та їх посадовими особами може здійснюватись відповідно до розділу VІІ Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 14 грудня 2012 року № 1846/5.
Згідно п. 7.1 вказаного Порядку, органи державної влади у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом, одержують відомості з ЄДР, що не є відкритими для доступу на офіційному веб-сайті розпорядника ЄДР, у вигляді витягу або довідки.
Згідно п. 7.3 Порядку, запит про надання витягу/довідки подається на офіційному бланку відповідного органу державної влади за підписом керівника, або особи, що виконує його обов’язки, або особи, уповноваженої діяти від імені органу державної влади, або за формою, наведеною у додатках 2, 3 до цього Порядку.
Відповідно до п. 9 Порядку, запит про надання витягу/довідки подається незалежно від місця зберігання реєстраційних справ юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.
Органи державної влади, згідно п. 7.8 Порядку, звільняються від плати за одержання за їх запитом відомостей з ЄДР, якщо такий запит подається у зв’язку із здійсненням ними повноважень, визначених законом.

Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор