www.sofiiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Софіївський район >> Новини
Вклонились мамам усього району
Версія для друку Написати листа

    У середу, 20 травня, на десяту годину ранку майдан перед районним будинком культури наповнився відвертими й щирими жіночими усмішками і їхнім невимовним душевним теплом, що своєрідною благодатною аурою опускалися на кожного, хто прийшов на районне свято, присвячене Дню Матері.
    Зовсім юні, середнього та поважного віку представниці прекрасної статі, а також їхні численні діти, онуки й правнуки, які прибули в Софіївку з найвіддаленіших куточків району, вщерть заповнили глядацьку залу. Здавалося, заплющ очі – і враз опинишся біля маминого чи бабусиного подолу, зігрієшся їхніми теплими руками, котрі захистять від будь-якої малої чи великої напасті…
    Це свято відбулося завдяки ініціативі та підтримки депутата обласної ради Юрія Івановича Козака та за сприянням Софіївської районної ради.
    З душевним трепетом і не без хвилювань, присутні переглянули слайдовий відеофільм, де з екрана до зали всміхалися наші відомі й невідомі широкому загалу мами і бабусі – берегині родинного затишку й тепла, дружини, трудівниці, громадські активістки.
    – Організатори сьогоднішнього свята, – звернулася до присутніх голова районної ради Надія Шевцова (до речі, мама трьох синів), – намагалися вкласти душу й серце, аби ця подія запам’яталася всім мамам району…
    Надія Дмитрівна висловила щиру вдячність депутату обласної ради Юрію Козаку – ініціатору дійства, котре в такій формі вперше за 16 років відбувається в районі, - Завдяки, Юрію Івановичу, Вашій ініціативі, я впевнена, що це свято стане доброю традицією в нашому районі.
    Також, голова районної ради скористалася унікальною нагодою і привітала з Днем матері й свою матусю, з якою дуже рідко бачиться, бо вона живе далеко звідси і яка цього дня була в залі.
    Теплими і ніжними словами до всіх присутніх мам звернувся запрошений на свято депутат обласної ради Микола Миколайович Рожко. Він також вручив подарунок Валентині Федорівні Недорубі, Почесній громадянці Софіївського району.
    Мама – ім`я жінки, яка народила дитину, ростить її, виховує… А що думають про своїх мам самі діти? Відповідь на це запитання учасники заходу отримали з продемонстрованого відеоролика, де про своїх матусь розповіли школярі Софіївки. Присутні ж у залі вихованці Районного будинку школяра пішли поміж рядами вітати мам подарунками, виготовленими власними руками.
    А ведучий вже рушив у залу з пропозицією до мам заспівати для всіх головну мамину пісню - колискову, з котрою вони вкладають в ліжка своїх дітей. Якщо не помиляюся, то частинки колискових прозвучали у виконанні Наталі Стецюк, Наталі Мішури і Зіни Рапінець…
    Ще одним зворушливим відеороликом розпочав своє звернення до всіх мам району депутат обласної ради Юрій Іванович Козак. «Значення Мами в нашому житті, житті ваших дітей, важко переоцінити» - сказав Юрій Іванович. «Я лише хочу побажати, щоб ви були здорові.. Живіть довго, бо доки живі ви, наші мами – ми залишаємося дітьми…».
    Далі ведучі оголосили Указ Президента України від 6 березня 2015 року, котрим було присвоєно почесне звання «Мати-героїня» жінкам нашого району: Надії Онисимівні Запорожець і Катерині Кирилівні Шевцовій з Кам’янської сільської ради, а також Ніні Григорівні Буряк і Лідії Корніловні Радчук з Жовтневої сільради. Всі вони отримали нагороди.
    …Чи мріялося про багато дітей у сім’ї? Що є головним у їх вихованні? Які традиції існують в родині? Відповіді на ці та інші запитання прозвучали від жінок, яких запросили на сцену: Оксани Михайлівни Мандрик, мами чотирьох дітей (Девладівська сільська рада), Любові Анатоліївни Міщенко (четверо дітей, Новоюлівська сільрада), Наталі Володимирівни Клєвцової (четверо дітей), Олени Михайлівни Чорної (п’ятеро дітей), Вікторії Володимирівни Манзюк (троє дітей), Ганни Петрівни Шкуро (п’ятеро дітей) і Оксани Василівни Паскевич (п’ятеро дітей) – всі з Софіївської селищної ради. До речі: у Оксани Василівни Паскевич 20 травня був день народження, з чим її тепло привітали. Мабуть, найзворушливішим моментом дійства став приготовлений організаторами сюрприз для Ганни Григорівни Рай: її зі святом привітав син Олексій Миколайович – учасник антитерористичної операції, який прибув у відпустку. Присутні стоячи й оплесками відзначили зворушливу й неочікувану для Ганни Григорівни зустріч з сином…
    Про своє бачення виховання дитини, встановлення взаєморозуміння з нею, вміння передбачити і попередити примхи малюка розповіли опитані ведучим молоді жінки – майбутні мами, яких запросили на сцену: Інна Біленко і Тетяна Дроворуб (Софіївська селищна рада), Людмила Донець і Світлана Погасій (Мар’є-Дмитрівська сільська рада), а також Альона Ришкова з Першотравенської і Тетяна Курбацька з Запорізької сільських рад.
    Віддали організатори свята належне й жінкам, які народили і виховали дітей, якими можуть пишатися не тільки вони, а й всі мешканці району. Це Галина Захарівна Кушенко, мама Девладівського сільського голови Олени Вікторівни Неліпи і Юрія Вікторовича Кушенка – депутата районної ради, директора КП «Девладвіський елеватор»; Надія Федорівна Клівцова, мама директора товариства «Кам’янське», депутата районної ради Наталі Олександрівни Ліварчук, інспектора управління Пенсійного фонду м. Старобільськ Алли Олександрівни Гаркавої і столяра меблевої фабрики Старобільська Сергія Олександровича Клівцова; Ніна Юхимівна Запорожець, мама директора комунального закладу «Софіївська районна музична школа», лауреата І-го ступеню Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Дніпровські зорі» Наталії Володимирівни Стецюк і приватного підприємця в м.Тюмень Геннадія Володимировича Запорожця…
    Та й багато мам самотужки змогли сягнути високих досягнень в житті. Наприклад, мама двох дітей Людмила Сергіївна Лакуста є директором товариства «Євромоноліт» нашого району, членом виконкому Жовтневої сільської ради. Директор Ордо-Василівської середньої школи, Відмінник освіти України, лауреат обласної педагогічної премії, переможець Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року» та «Директор ХХІ століття», автор книг «Вінок Кобзареві», «Доля пензлем мальована» Антоніна Володимирівна Черничко є мамою двох дітей: талановитої доньки Вікторії та продовжувача педагогічної династії сина Василя. А директор СТОВ «Маяк», депутат районної ради Юлія Іванівна Федорчак не лише мама для доньки Ярослави і сина Івана, а ще й дуже активна у громадському житті жінка, якій до всього є діло…
    Треба сказати, що молодшому поколінню мам є на кого рівнятися. Наприклад, Заслужений вчитель Української РСР, Почесна громадянка Софіївського району Валентина Федорівна Недоруба виховала двох доньок – Ірину й Тетяну і має вже 3 онучки і 2 правнуків. А Любов Миколаївна Зубенко, з березня 1996-го по листопад 2008-го років начальник управління Державної казначейської служби в нашому районі, мама двох доньок – Світлани і Олени та бабуся трьом онукам.
    Останнім акордом цього доброго й душевного свята став виступ Валентини Федорівни Недоруби, яка щиро привітала всіх мам зі святом, побажавши їм сімейного щастя, родинного тепла, дитячої любові, громадської поваги. А ще – терпіння, без чого неможливе материнське життя.
    Наприкінці ж свята всі присутні в залі мами отримали в подарунок від Юрія Івановича Козака Іверські ікони Божої Матері, перед якими завжди в народі молилися про зцілення, захист домівки від стихійного лиха та нападу ворогів.
    По закінченню заходу Юрій Іванович зібрав всіх учасників концерту на сцені і подякував всім артистам, а також тим, хто організаційно допомагав здійсненню його задуму.
    …Всі присутні залишали свято у дуже зворушливому стані. Тож, хочеться подякувати й Вам, Юрію Івановичу, за прекрасне свято і за можливість ще раз сказати «Дякую тобі, МАМО!»

    Д.ЯКИМОВ.







Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор