Софіївський район
www.sofiiv-rn.dp.gov.ua


В ознаменування завершення нинішнього навчального року й пролунав у п’ятницю, 29 травня, останній дзвінок у 20 школах нашого району для 2132 учнів загальноосвітніх шкіл і 136 – вечірньої.
Свідоцтва про отримання базової освіти по закінченні дев’яти класів отримали 269 учнів. З них з відзнакою 11 чоловік: Дар’я Козлова і Альона Ялова з Вишневої школи, Тетяна Маляр – з Миколаївської, Наталія Бойко і Людмила Потапова – з Нововасилівської, Тетяна Чеснокова – з Новоюлівської, Ігор Угнич – з Ордо-Василівської, Едуард Комісаров, Юлія Ференчук, Анастасія Кошеленко і Тетяна Швець – з Софіївської №1.
Випускників-одинадцятикласників у цьому році у нас 158. Золоті медалі отримали Соломія Пліш і Аліна Мірзоєва з Софіївської ЗОШ №1. Срібну медаль – Ляна Худоян з Новоюлівки.
У Софіївці того дощ «запросив» усіх учасників урочистої лінійки у спортзал. Але свята це не зіпсувало, були квіти, були усмішки, була бентега в очах випускників перед прощанням зі школою і завтрашнім днем, були сльози радості в очах їхніх батьків.
Усе було. Сердечні вітання голови районної ради Н.Шевцової, в.о.голови райдержадміністрації А.Жадько, директора школи Р.Тиркби, помічника народного депутата України Д.Шпенова І.Кравченка, депутата обласної ради М.Рожка, селищного голови П.Сегедія, начальника відділу освіти Ю.Коляди, які дякували дітям за гарне навчання, вчителям – за наполегливість, терпіння та професійність, а батькам за взаєморозуміння та підтримку. Учням бажали добре відпочити і з новими силами прийти до рідної школи опановувати знання, а випускникам – знайти свою стежину у житті, обрати професію за покликом серця і бути міцним фундаментом, на якому триматиметься наша держава Україна. І не забувати рідної школи, своїх вчителів, однокласників.
І, звичайно, були нагороди. Цей рік, як зазначила директор школи Римма Олексіївна Тиркба, видався надзвичайно плідним. І підтвердженням цьому були численні нагороди учням за досягнення у навчанні, активність у громадському житті, спорті, за організаторські здібності тощо. З якою урочистістю приймали їх учні з рук своїх старших наставників, як раділи за них батьки.
Першокласники вітали випускників, випускники дякували батькам, батьки давали напутнє слово випускникам, своїм дітям-пташенятам, які стають на самостійні крила, бажаючи їм удачі і наснаги. Благословляючи в добру путь, на добрі справи, вони вручили їм пишний коровай.
Родзинкою ж святкування став прощальний вальс. Які дівчата були чарівні! Які хлопці стримані, по-джентльменськи ввічливі! Як вони танцювали! Їм аплодував весь зал. Це було незабутньо.
Завершував дійство головний герой цього свята – останній дзвінок, право дати який надали випускникам Соломії Пліш і Володимиру Моренку та першокласникам Олександру Ойовичу і Алісі Костянніковій.
Настала довгождана мить,
Ви закінчили вже навчання,
Дзвінок останній зараз продзвенить,
Сумує школа – мить прощання.
Ще один навчальний рік відійшов в минуле, ставши історією, історією кожного з нас, кожної школи, нашої держави. Не забуваймо ж її, пам’ятаймо про наше коріння – це дасть сили вистояти у скрутний час, дасть впевненість у завтрашньому дні, можливість зібратися разом не один раз у стінах рідної школи.

Т. КОНЧАК