www.sofiiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Субота, 20 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Софіївський район >> Новини
“Електронні сервіси - нові стандарти надання реєстраційних послуг»
Версія для друку Написати листа
Міністерство юстиції України сьогодні стало першим міністерством, яке запроваджує он-лайн сервіси із отримання послуг через Інтернет. Міністерством юстиції України, на підставі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)» від 12.02.2015 №191-VІІІ, який набув чинності 05.04.2015, запроваджено електронний он-лайн сервіс отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на відповідному оновленому сайті Мін′юсту (new.minjust.gov.ua).


Запровадження електронного он-лайн сервісу дає змогу громадянам здійснити реєстрацію юридичної особи або фізичної особи-підприємця, отримати і роздрукувати електронні виписки, витяги або довідки, завантажити раніше сформовані документи, а також здійснити пошук відомостей у реєстрі прямо на сайті, не виходячи з дому.
Запровадження електронного он-лайн сервісу дає змогу створити запит на отримання документа за максимально розширеною кількістю критеріїв пошуку. Шукати можна за назвою, засновниками, директорами тощо.
Так само в режимі он-лайн громадянин може отримати історичну довідку за всіма реєстраційними діями, які відбувалися щодо юридичної особи або фізичної особи – підприємця з моменту їх реєстрації.
Для отримання витягу, довідки або виписки не потрібно жодних електронних цифрових підписів чи інших ідентифікаторів. Достатньо лише сплатити послугу, скориставшись платіжною карткою міжнародних систем Visa/MasterCard, та отримати інформацію з Єдиного державного реєстру. Плата за отримання відомостей з Єдиного державного реєстру спрямовується до Державного бюджету України.
Вартість отримання витягу або довідки становитиме 45,68 грн., виписки – 18,27 грн. Ще 3 гривні у вигляді комісії сплачується Ощадбанку.
Загальна сума за проведення операції48,68 грн. та 21,27 грн. відповідно. Це 75% від вартості паперового аналогу.
Кожному документу присвоюється унікальний ідентифікаційний код. Банкір чи представник іншої установи зможе легко перевірити його достовірність, ввівши присвоєний номер на сайті.
Громадянину не потрібно повторно отримувати документ і повторно платити кошти. Сформовані виписка, витяг чи довідка протягом року зберігатимуться в архіві електронного сервісу.

Чи потрібно ідентифікувати себе при отриманні послуги?
Виписки, довідки та витяги надаються анонімно. Єдиними ідентифікаторами можуть бути банківська картка та IP-адреса. Інформація про історію пошуків компаніям, щодо яких ведеться пошук, не надається. Під час реєстрації бізнесу потрібен електронний цифровий підпис.
Як довго формується документ у системі?
Якщо під час формування паперового документа, реєстратору доводиться витратити від 20 до 40 хвилин, то підготовка електронної виписки, довідки чи витягу відбувається автоматично в режимі он-лайн. Середній час підготовки документу – 15-30 секунд
Якщо потрібно подавати документ у кілька установ, чи потрібно щоразу платити за кожну нову копію?
Ні, запитувач, один раз сплативши за формування електронного документу, отримує його номер, за яким він або будь-хто (в тому числі державні та банківські установи) може безкоштовно завантажити сформований витяг, виписку або довідку з будь-якої точки світу у режимі он-лайн через Інтернет. При цьому якщо двоє людей незалежно один від одного замовили виписки одного й того ж документа, результати записів матимуть відмінні номери. Адже час фактичного формування документа буде різнитися. Такий документ зберігатиметься у базі даних реєстру протягом 1 року
Як документ без печатки захищений від підробки?
Достовірність виписки, довідки чи витягу легко перевірити, увівши в системі унікальний номер документа. Оскільки цей номер – у разі справжності – дає можливість завантажити весь оплачений раніше документ без обмежень, то перевірка реальності даних займе кілька секунд. Утім, слід зважати на те, що унікальний код підтверджує достовірність даних виключно на момент оплати документу
Чи можна отримати довідку у неробочий час?
На відміну від реєстраційних офісів, які переважно працюють лише в будні дні та у визначені години, он-лайн сервіси функціонують 24 години на добу, 7 днів на тиждень. При цьому забезпечується також цілодобова технічна підтримка за телефоном 0-800-50-70-70






Запровадження електронних сервісів дасть змогу ліквідувати корупційну складову. Крім того, онлайн сервіси допоможуть зекономити час, адже процедура формування документів нині займає близько 5 хвилин замість півгодини раніше.

Реформування реєстраційної системи забезпечить покращення позицій України в рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business. Загалом Україна зможе піднятися з 96 на 79 позицію. Як показує досвід інших країн, підвищення рейтингу на 1 позицію може забезпечити зростання обсягу інвестицій на 500 млн дол.

Софіївське районне управління юстиції
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор