www.sofiiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 19 квітня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Софіївський район >> Новини
Софіївщина відзначила День Соборності України
Версія для друку Написати листа
День 22 січня 1919 року увійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

22 січня 2019 року в Софіївському Будинку культури відбувся урочистий захід з нагоди Дня Соборності України «Молюсь за тебе, Україно!», в якому взяли участь представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості, підприємств, установ, організацій, учні загальноосвітніх закладів району.
Після урочистого відкриття заходу до присутніх звернувся заступник голови райдержадміністрації Березній Костянтин Іванович, який привітав присутніх із знаменним для всіх українців святом – Днем Соборності України, закликав до єдності та порозуміння, до спрямування всіх зусиль на реалізацію завдань, спрямованих на покращення життя.
Також із урочистою промовою до присутніх звернувся заступник голови Софіївської об’єднаної територіальної громади Масько Антон Олегович, який наголосив на важливому значенні проголошення у 1919 році Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, історичної боротьби українців за незалежність, важливості збереження та зміцнення національної державності.
Під час заходу були окреслені найважливіші віхи в історії нашої держави та названі знаменні постаті, що навічно вкарбувалися в життєву спадщину української нації.
До уваги учасників урочистостей працівники культури підготували тематичний концерт за участю творчих колективів району.






Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор