www.sofiiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА Четверг, 28 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Софіївський район >> Новини
У Кривому Розі разом із Світовим банком облаштували чергову сучасну амбулаторію – Валентин Резніченко
Версія для друку Написати листа
На Дніпропетровщині замість сірих зашкарублих будівель колишніх поліклінік з’являються сучасні амбулаторії. Світлі доглянуті приміщення, оснащені новим обладнанням. Такий заклад тепер мають і 3,5 тис мешканців віддаленого мікрорайону Кривого Рогу – селища Мотронівка. Амбулаторію №10 облаштували спільним коштом Світовий банк та область. Про це розповів голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Якісна медицина має бути доступною для всіх мешканців області – таке завдання Президента України Петра Порошенка. Реконструюємо медзаклади по всій області, оснащуємо їх сучасним обладнанням. Спільно зі Світовим банком відкрили в регіоні вже 29 нових амбулаторій», – зазначив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Мешканці селища Мотронівка, що в Інгулецькому районі Кривого Рогу, чекали на амбулаторію давно. До найближчого медзакладу було з 10 км.

Нову амбулаторію облаштували на першому поверсі гуртожитку, побудованому ще в післявоєнні роки. Термомодернізували фасад, всередині провели капремонт. Замінили всі комунікації, пофарбували стіни. Привели до ладу й територію навколо – поклали тротуарну плитку, установили лави. Придбали необхідне медобладнання.

«Раніше далеченько було ходити до амбулаторії, і вона не була такою гарною та затишною. А тут все новеньке. Це дуже добре», – поділилася школярка Вікторія Беренда.

В амбулаторії – кабінет сімейного лікаря, денний стаціонар, маніпуляційна, лабораторія для обробки аналізів, кабінет щеплення.

«Ми дуже раді, що маємо тепер нову амбулаторію, із сучасним обладнанням. Тут так красиво, немає слів! Дякуємо всім, хто причетний до її створення», – сказала місцева Олена Беренда.

Із сімейним лікарем Варварою Кокошинською вже підписали декларації майже 2 тис людей. В її кабінеті можна і артеріальний та очний тиск заміряти, і електрокардіограму зробити. Є електронні ваги для дорослих і немовлят, сучасне гінекологічне крісло для огляду жінок.

«Медперсоналу дуже комфортно працювати в таких умовах. Для роботи маємо все необхідне. А головне – якісне обслуговування нарешті матимуть і мешканці нашого мікрорайону», – підкреслила сімейний лікар Варвара Кокошинська.

У новій амбулаторії працює і аптечний пункт. Раніше в мікрорайоні взагалі аптек не було.

«В аптеці можна придбати медикаменти й за програмою «Доступні ліки», – розповіла в.о. головного лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги Кривого Рогу №6 Алла Семеніхіна. – Це дуже зручно. Пацієнт приходить до лікаря, отримує електронний рецепт і відразу ж, на місці, може взяти ліки».

Проект «Покращення охорони здоров’я на службі у людей» розрахований до 2020 року. Його втілюють Світовий банк реконструкції та розвитку, Міністерство охорони здоров'я України та Дніпропетровська ОДА.



У Кривому Розі відкрили нову амбулаторію



Тепер сучасний медзаклад..



..мають і 3,5 тис мешканців Мотронівки




Нову амбулаторію облаштували на 1-му поверсі гуртожитку



Ґанок – із пандусом


Привели до ладу і навколишню територію



Всередині – світлі коридори,..


..сучасні кабінети,..



..нові комунікації..


..та обладнання



У приміщенні – тепло



«Раніше далеченько було ходити до амбулаторії, і вона не була такою гарною та затишною», – Вікторія Беренда



В амбулаторії – кабінет сімейного лікаря,..



..маніпуляційна,..



..денний стаціонар,..



..аптечний пункт



«В аптеці можна придбати медикаменти й за програмою «Доступні ліки», – Алла Семеніхіна



В амбулаторії можна перевірити зір,..



..рівень глюкози в крові,..



..артеріальний тиск,..



..здати аналізи



«Для роботи маємо все необхідне. А головне – якісне обслуговування нарешті матимуть і мешканці нашого мікрорайону», – Варвара Кокошинська



Амбулаторію №10 облаштували спільним коштом Світовий банк та область
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор



File Attachment Icon
ATTBZI3F.JPG