www.sofiiv-rn.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Софіївський район >> Я МАЮ ПРАВО!
Муніципальна няня
Версія для друку Написати листа
Що таке «муніципальна няня»? Хто може скористатися послугою? Хто може бути муніципальною нянею? Як оформити договір з нянею? Як отримати відшкодування? На ці та інші питання надає відповіді перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ольга Захарова.

Що таке «муніципальна няня»?

«Муніципальна няня» - послуга, що надається для підтримки батьків (усиновлювачів), опікунів дитини для забезпечення догляду за дитиною до трьох років.

Хто може скористатися послугою?

Право на отримання нової державної допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини віком до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали у письмовій формі договір про здійснення догляду з муніципальною нянею.

Компенсація послуги “муніципальна няня” не призначається батькам, які є батьками - вихователями дитячих будинків сімейного типу, прийомними батьками, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства.

Хто може бути муніципальною нянею?

Муніципальною нянею може бути будь-хто, хто зареєструвався, як фізична особа-підприємець, або юридична особа, яка надає послуги догляду за дітьми.

Як оформити договір з нянею?

Договір/ угода про здійснення догляду за дитиною до трьох років укладається у письмовій формі між отримувачем послуги «муніципальна няня» та «муніципальною нянею». За бажанням сторін договір може бути нотаріально посвідчено, проте така вимога не є обов’язковою.

У договорі має бути визначено, зокрема, назва послуги, її обсяг із зазначенням конкретних заходів; умови та строк її надання; вартість, періодичність оплати; відповідальність сторін та інші умови, які сторони визнають істотними.

Який розмір допомоги?

Допомога призначається у розмірі прожиткового мінімуму на дітей віком до шести років, встановленого на 1 січня відповідного року, за кожну дитину, яку доглядає муніципальна няня на термін визначений у договорі. У 2019 році ця сума становить 1 626 гривень.

Як отримати відшкодування?

1. Самостійно оберіть няню.

2. Укладіть договір з муніципальною нянею.

3. Зверніться у відділ соцзахисту відповідної ради за місцем проживання та надайте:

q Заяву на отримання компенсації;

q Заяву про перерахування коштів для компенсації послуги “муніципальна няня” із зазначенням рахунка в установі банк;

q Копію офіційно укладеного договору з нянею;

q Документи, що підтверджують оплату послуг няні (квитанції, чеки, виписки з банківського рахунку);

q Свій паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтво про народження дитини.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!

Необхідно подати документи у паперовій або електронній формі протягом місяця з моменту укладення угоди з нянею та щомісячно до 5 числа надавати документи про оплату праці няні. Компенсацію виплатять на рахунок у банку до 10 числа наступного місяця. Якщо ж ви не встигли подати чек про оплату няні, то компенсацію за цей місяць вам не виплатять.

Важливо, що компенсація по догляду за дитиною призначається на термін, який зазначений у договорі з нянею, тобто по завершенню терміну договору, чи при зміні няні, доведеться повторно подавати документи на отримання компенсації. Аналогічна ситуація й у випадку переїзду в іншу місцевість, оскільки фінансування програми проводиться з місцевих бюджетів, які отримують на це субвенцію з державного бюджету.Що таке «муніципальна няня»? Хто може скористатися послугою? Хто може бути муніципальною нянею? Як оформити договір з нянею? Як отримати відшкодування? На ці та інші питання надає відповіді перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Ольга Захарова.
Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор